Elvira 2 år!

Var och firade lilldamen i onsdags (snart en vecka sen, men bättre sent än aldrig) på hennes två årsdag! Hon är så söt och go den tjejen alltså! :)







Tigertemplet

Tänkte att jag skulle skriva lite mer om resan till tigertemplet!

Resan ägde rum den 30 juni (min 20-årsdag) och vi åkte 8.30 på morgonen. Efter ungefär en timme blev sällskapet sugna på kaffe, och vår chaufför Nong stannade på Tiger Market. Ungefär som statoil ica express. Vi handlade dricka och lite snacks och satte oss utanför. Då kommer en som jobbar på butiken ut med sitt husdjur, en ekorre!



Efter att den bajsat på Nong och druckit av hans icecoffea så fortsatte vi mot Templet. Var framme vid 12 tiden, och de öppnade 12, så det var lagom. Betalade inträde och skrev på en lapp där det stod att man ansvarade själv för sina grejer, och de hade inget ansvar om något blev skadat eller om man fick någon personskada. (Nästan så man skulle frågat hur många som har blivit skadade på plats.. men kände att det var bättre att skippa det innan man gick in..) Man fick börja med att gå igenom en skog, såg ut lite som en trollskog faktiskt. Lite påfåglar och sköldpaddor och sånt.



Sen kom vi upp till platsen där de flesta tigrarna var. Oj, vad de var fina när de låg där och myste i solen! Man har ju sett dem på bilder och sånt tidigare, men de är verkligen ännu finare i verkligheten än vad de någonsin kommer att visas på bild. Dock så blev jag lite besviken när man väl fick klappa dem.. hade ju föreställt mig att de var lika mjuka och goa som de ser ut att vara. Men pälsen var mer åt det sträva hållet. Ungefär samma känsla som när man tar på människohår!



När vi var klara där uppe, så skulle tigrarna ner till "Tiger Canoyn" och vi fick nu chansen att gå med en Tiger i koppel. (Kul om de bara hade dragit iväg...) Det var en ganska häftig upplevelse om man säger så. Kände sig rätt.. ja, vad ska man säga. Rädd. Men vi fick som tur var bara en hona, den var lite mindre än hanarna och man kanske skulle ha någon högre chans att eventuellt klara sig om något gick fel. Väl nere i Canyoen tog vi platser på första rad. Men sen kom det otäcka. Guiden reste sig upp, nästan lite förskräckt. Och började prata. "Nu när nästa tiger kommer måste ni ställa er upp och titta på den. För sitter ni med ryggen mot den, så kommer den troligen att se er som ett byte. Jag är ledsen över att behöva säga det här, men vill Tigern anfalla så kommer den göra det. Det spelar ingen roll om vi är 10 man som försöker stoppa den, vi har ingen chans. And if it's in the air, it's hasta la vista". Så vi löd fortare än kvickt. (Även om det kändes läskigt att vända ryggen till 10 andra, men de var ju fastkedjade..). Det gick bra i alla fall och ingen blev uppäten!



Här har vi lagt en extra donation för att få ta fler och bättre bilder & jag fick dagen till ära ha tigerns huvud i mitt knä. Svårt att förklara hur stor den var, man kände sig väldigt väldigt VÄLDIGT liten och rädd när man satt där med fingrarna 5 centimeter ifrån djurets käkar. Svälj.




På de två sista bilderna så är det en 5 månader gammal unge. Hans tassar vi ungefär lika stora som båda mina händer.

Till alla er som nu tror att de drogar tigrarna för att man ska kunna vara nära dem, så kan ni glömma det. Vi var med tigrarna länge, och vi skulle ha sett om de gav dem något. För när vi kom ner i Tiger Canoyn så var det enda de gjorde att spruta vatten på dem. Från samma vattenflaskor som vi drack. Så om de blev drogade så hade vi också blivit de.
Istället är det så att de är mätta och glada, och lägger sig för att sova vid de tiderna man är välkommen in i tiger templet. För de sover igenom den varmaste delen av dagen, för att spara energi. Smart säger jag. För Thailand är jäkligt utmattande när det är runt 40 grader och en luftfuktighet utan dess like.

Så tigrarna är inte drogade!

Fredag igen!



Det är alldeles galet vad tiden går fort ibland.. Det var inte alls länge sedan vi var i Thailand och hade sista kvällen.. Men det har gått en hel vecka.. Haha, ja, men jag saknar det. Som bara den. Vill tillbaka. :)

Snart kommer min kära Björn hem och då ska han bara kasta sig själv i duschen och förhoppningsvis få på sig lite kläder i all hast och sen drar vi till Halmstad! Det ska bli riktigt kul faktiskt, känner på mig att det blir en riktig toppenhelg! Bara lite tråkigt att inte Susie inte kunde följa med. Men nästa gång, deal? :)

Sitter och lyssnar på riktig partymusik. Partysugen. Haha.
På tal om det så handlade jag på systemet för första gången idag. Kändes faktiskt riktigt skönt att kunna göra det.

Nej, nu ska jag göra ett sista ryck här hemma. Orkar inte komma hem till en svinstia på söndag! :)

Bilder från resan









Det finns en massa massa bilder! Tänker ta tag i det nu och skriva lite om de olika grejerna vi gjorde! Så man har kvar det sedan! För redan nu böarjar det bli lite lummigt om när man gjorde vad.. :)


RSS 2.0